El passat 26 de juny, varem contar amb la presencia de la nostra diputada nacional Marga Prohens i la senadora Maria Salom i varem acudir a Son Bonet els representants del Partit Popular de Marratxí acompanyats de la plataforma Son Bonet Viu, i explicarem les passes que continua donant el PP per a protegir la zona verda actual entre els nuclis del Pla de Na Tesa i Pont d’Inca.

En el Partit Popular ens declararem, des del primer moment, contraris a la implantació d’un parc fotovoltaic a Son Bonet. Ja al plenari del passat mes de gener presentarem una moció en aquest sentit, i varem aconseguir la unanimitat de totes las forces polítiques, aprovant així una DECLARACIÓ INSTITUCIONAL conjunta.

Hem reclamat a AENA des de totes les institucions, Ajuntament, Consell de Mallorca, Parlament de les Illes Balears, i ara des del Congrés dels Diputats que renunciï a la instal·lació d’aquest projecte i també hem instat a cercar alternatives a on la instal·lació d’un parc fotovoltaic no suposi un perjudici pels veïnats de Marratxí.

Hem fet al·legacions, tant particularment com des del propi Grup Municipal Popular, totes en el mateix sentit: que AENA desisteixi de l’actual projecte, canvií la ubicació del projecte de plaques solars i no deixin als marratxiners sense aquesta zona verda tan preuada per tots, ja que l’impacte que produirà és més que considerable i rescindirà l’ús d’aquestes espais a tots els residents. Aquesta no és la zona més adient per instal·lar un parc fotovoltaic a Marratxí, es poden cercar altres més adients i que no vagin en contra dels interessos dels ciutadans de Marratxí.

Des del Partit Popular, defensam que és necessari posar en marxa mesures que permetin lluitar contra el canvi climàtic i afrontar la transició energètica, un repte que exigirà una transformació profunda dels actuals models energètics i un compromís ferma i sòlid per a part de la ciutadania.

Hem d’apostar per les energies renovables, i entre elles, a la nostra illa, la que te més possibilitats d’aprofitament és sense cap dubte l’energia solar.

Quasi qualsevol lloc de Mallorca i de Marratxí és apte per instal·lar-hi un parc d’aquestes característiques, per això hem de minimitzar impactes mediambientals i fer les instal·lacions als llocs més adients possibles.

Pont d’Inca, Cas Capità i Pla de na Tesa son nuclis de població que ja sofreixen les conseqüències de contaminació acústica i d’impacte visual d’aquest aeròdrom, i un dels pocs avantatges que tenen és poder passejar per aquestes zones a on ara es pretén instal·lar el Parc de plaques solars, unes zones que els veïnats somien i s’imaginen amb arbres i jardins.