Atenent a les dades sobre l’evolució del nombre de persones infectades i morts a Espanya, estava convençuda que no faria falta conscienciar més sobre la necessitat de quedar-se a casa i complir amb tot allò decretat pel Govern. Però desprès de veure a la Tv algunes actituds i persones que pareix que la situació no va amb elles, he pensat que pentura no està de demés reactivar el meu blog per demanar-vos que vos quedeu a ca vostra.

Molts de voltros sabeu que he estat mare fa poc, i que pràcticament tot mel meu temps està dedicat ara al bebè. He aparcat temporalment la meva primera vocació –encara falta per tornar-me a reunir amb els mes alumnes a l’escola-, i respecte a la meva segona vocació –la política- reconec que tenc ganes de tornar a la rutina de l’Ajuntament de Marratxí i juntament amb els meus companys seguir la nostra tasca a l’oposició aportant millores per al municipi.

#QuedatAcasa és la frase de moda aquests dies i ojalà sigui part de la solució. Ojalà quedar-mos a casa ens ajudi a frenar aquesta pandèmia, a frenar la corba de contagis i també de persones mortes al nostre país.

La pandèmia COVID-19 ha arribat a España i s’està propagant a tota velocitat. Són moltes les mesures que s’estan prenent per intentar pal·liar els seus efectes i una d’elles, que està més a les nostres mans, és la de quedar-se a casa i no sortir, amb la finalitat d’evitar propagar encara més el virus. Ara mateix la millor vacuna disponible és la responsabilitat de cada un de noltros.

De moment ens han indicat fer-ho durant 15 dies, i és probable que no sigui suficient i que s’allargui més d’aquestes dues setmanes. Per això hem d’estar ben conscienciats i respectar aquesta màxima.

Quedar-se a casa suposa molts sacrificis, però també molts avantatges. A casa, per començar, evitam contagiar-nos del virus a la vegada que evitam contagiar a la resta de ciutadans en el cas que noltros siguem portadors del virus.

A més a més, si ens quedam a casa ajudam a tot el sistema de salut a poder fer feina per ajudar als qui realment ho necessiten, evitam ocupar places sanitàries innecessàriament, evitam col·lapsar els serveis d’urgències, evitam consultes no urgents a aquests moments i deixam a tot el personal sanitari fer feina de manera més fluida.

És ben cert, que quedar-se tancat a casa sense sortir no és fàcil, però sincerament assumint la situació i la necessarietat de la mesura resulta que és la cosa més senzilla del món.

És necessari que tots hi posem de la nostra part per que això passi, quan abans, millor i que les conseqüències siguin les menys possibles.

Vegem la part positiva de les coses: quedar-mos a casa ens dona l’ oportunitat de compartir temps amb els nostres familiars i companys, cosa de la que sempre ens queixam que no tenim temps.

Ens dona l’oportunitat també d’estar amb els nostres fills, pares i /o parelles.

Ens dona l’oportunitat de reflexionar vers molts aspectes, però sobretot ens dona l’oportunitat de VIURE en família, cuinar, llegir, jugar, organitzar, fer feina, entretenir-nos, escoltar música, cinema, molts de hobbies…

Són moltes les empreses, editorials, biblioteques, museus, artistes que ens ofereixen de manera gratuïta els seus serveis, aprofitem-ho. Afrontem aquests dies amb actitud positiva, amb optimisme, i valorant en tot moment que l’esforç de cada un de noltros és imprescindible per guanyar al virus.

Sé que aquest post és una mica llarg, però no puc acabar sense incloure l’agraïment a tots els professionals de la salut, que tan be ens cuiden sempre i que situacions com aquesta fa que ho valorem i reconeguem.

 També als farmacèutics, policies locals, forces i cossos de segureta, protecció civil, empleats als supermercats, als que netegen els carrers, transport públic… En definitiva a totes les persones que se la juguen cada dia per servir als altres.

Gràcies