El mes passat escrivia un post, coincidint amb l’inici del confinament per 15 dies declarat pel Govern d’Espanya en plena crisi del coronavirus.

Dues pròrrogues  de 15 dies consecutives ens han duit fins al moment actual, que en un principi finalitzarà el proper dia 10 de maig.

Vos deia al meu anterior escrit que segurament 15 dies no serien suficients i que pareixia que la cosa s’allargaria, que havíem de tenir paciència. I així  ha estat, s’ha allargat ¡i molt!

I tants dies m’han duit a pensar; ¿no es pot fer res més per combatre aquesta maleïda pandèmia que allargar i allargar el confinament de 47 milions d’ espanyols?

No hauria estat més eficaç facilitar mascaretes a la població? El govern diu que n’ha enviat 2 milions a les comunitats autònomes, però jo me deman a on són… Ahh, és que eren de paper i s’han hagut de tornar.

No hauria estat més eficaç fer test a la població (també l’asintomàtica) per detectar qui pot contagiar i qui no? però, ¿a on són els test? Ahhh que va ser una partida sense homologar, que es varen haver de tornar a Xina.

No hauria estat més eficaç dotar al personal sanitari de material de protecció: però ¡no! Balears és la comunitat autònoma amb major nombre de  sanitaris d’Espanya contagiats.

No hauria estat més eficaç (i un descans) deixar sortir de manera controlada als nins: però ¡no! El govern no ha elaborat un protocol per això, està més preocupat en altres qüestions. Però, mentre tant, el vicepresident Iglesias es va botar la quarantena i aquí no passa res.

I per acabar de “rematar” avui veim el circ que es monta pretenent  que els nins  vagin al banc, a l’ambulatori i supermercats en comptes de sortir a passejar amb els seus pares.

No hauria estat molt més humà estudiar una manera per fer possible que als enterraments hi poguessin assistir pudieran assistir més de 2 familiars, de la mateixa manera que als platós de Tv debaten un numero indeterminat de persones sobre famosos de no se quina illa, o sobre qüestions més trivials que la mort d’un familiar proper?

I ja van a Espanya més de 21.000 morts i el Govern es nega a declarar el dol i les institucions es neguen a baixar les banderes a mig pal en senyal de respecte i memòria de totes les víctimes.

En sèrio… ¿L’única solució que te el Sr Sánchez i el seu govern per pal·liar la crisi és la de seguir allargant el confinament?